HappyEnd für Blancha (Holland)

 

Ik ben Blancha en kom uit La Palma. Het is pas 2 maandjes geleden dat ik door mijn nieuwe baasjes werd opgehaald in dusseldorf. Samen met mijn broertje kwam ik terecht in ongekende drukte.
Mijn nieuwe baasjes hadden niet verwacht dat ik zo snel mijn vervoersbox uit zou komen, zij hadden namelijk gehoord dat ik in het begin wat afstandelijk / schuw zou zijn. Tot hun verbazing kwam ik best snel eruit strompelen. Ja strompelen, want die kalmeringspilletjes werkten nog erg goed. Het baasje vroeg mijn vrouwtje of ik wel goed was. Mijn pootjes stonden als een kangaroe zei hij! Nou lekker dan dacht ik krijg ik zo'n baasje! Maar mijn vrouwtje kwam voor mij op en zei dat het misschien wel kwam door de pilletjes. Als ik ging zitten viel ik namelijk ook spontaan om. Ondanks dat, keek ik toch al vrij pienter om mij heen en na een tijdje kwam dan ook mijn broertje zijn box uit. Volgens mij was die wat banger, want steeds zocht hij mij op en ging hij achter mij zitten. Ik was alleen veel te nieuwschierig en liep zo goed als het kon wat heen en weer te snuffelen.

Na afscheid genomen te hebben van mij broertje en zijn nieuwe vrouwtjes moesten we dan echt naar de auto toe. Mij broertje zou niet ver van mij vandaan komen te wonen en dat was voor mij een hele geruststelling. Lopen naar de auto nee daar had ik nog helemaal geen zin in. Dus mijn vrouwtje nam mij in haar armen en zo gingen wij naar de auto. We moesten best een lange rit in de auto afleggen, want mijn baasjes wonen in Hoofddorp. Maar dit was helemaal geen straf, want ik heb de hele weg heerlijk liggen dromen naast mijn vrouwtje op de achterbank. Ze kriebelde zo lekker bij mijn oortjes dat ik wel in haar kon kruipen.
In Hoofddorp aangekomen ontmoette ik een hele drukke enge zwarte hond. Ik vond het maar helemaal niets. Mijn pilletjes waren wel al uitgewerkt, maar dat drukke gedoe nee daar wist ik mij geen raad mee. Hij deed steeds zo gek door om mij heen te springen en hoevaak ik ook gromde en soms ook venijnig beet bleef hij mij maar opzoeken. Mijn baasjes schrokken zich rot. Al wisten zij wel dat het soms wat weekjes kon duren voordat honden elkaar accepteren kwam het toch wat koud op hun dak. Die zwarte hond, genaamd Shadow, is namelijk zo verschrikkelijk lief voor alle honden dat zij eigenlijk geen problemen hadden verwacht.
De volgende dag deed Shadow wat rustiger en ben ik op bibberende pootjes naar hem toegelopen. Wanneer hij weer zo druk deed waarschuwde ik hem nog wel, maar aan het einde van deze dag merkte ik dat hij mij geen kwaad wou doen. Sinsdien spelen wij heerlijk met elkaar en ben ik soms zelfs drukker dan dat hij is! Mijn baasjes kennen veel mensen en dat was voor mij wel even wennen. De eerste week kwam ik dan ook niet direct naar deze mensen toe, maar tot mijn verbazing besprong Shadow deze mensen altijd dol enthousiast. Nu als de bel gaat zit ik samen met shadow voor de deur te wachten om de mensen te begroeten. En wanneer het vrouwtje en baasje tegelijk moeten werken heb ik mazzel, want dan mag ik met het vrouwtje mee naar het werk. Zij is tiener-jongerenwerkster, geweldig werk, want ik kan dan met al deze kinderen spelen en kroelen! En wanneer er geen kinderen zijn vermaak ik mij prima met mijn botje.
Mijn baasjes gaan iedere dag een uur met ons lopen bij de plas, zo noemen zij dat daar. Soms komen wij dan de broer van mijn vrouwtje tegen met zijn hond Blizzard. Shadow en Blizzard springen dan in het water. Ik blaf dan steeds naar ze, want ik snap niet waarom zij in de kou het water in duiken. Nee ik hou liever mijn pootjes droog. Wanneer wij dan terug komen van onze grote ronde slapen wij erg veel. Shadow en ik wisselen af en toe van plaats, want eigenlijk vind ik zijn mand veel lekkerder. Shadow vind dit niet erg en gaat dan gewoon in mijn Bench liggen. Vrouwtje heeft beloofd, dat als ik niet meer de dingentjes kapot maak ,dat ik dan ook een mand krijg. Het is voor mij alleen nog wat moeilijk om mij hieraan te houden, want als vrouwtje naar boven gaat kan ik mij toch niet bedwingen om spulletjes van mijn baasjes in mijn mond te doen.
Ik wil iedereen een hele fijne jaarwisseling wensen en vooral de hondjes die nog op een baasje zitten te wachten. Nu weet ik dat het toch allemaal goed kan komen! Bedankt stichting aai!
Pootje van mij en Shadow en de groetjes van mijn baasjes